Снимка: iStock/Видео: Voice of America
Историята на Гиза Негуси, който предлага виното на американския пазар
Гиза Негуси е главен изпълнителен директор на винарна Negus. Неговата мисия е да запознае американците с етиопската култура през вкуса на етиопското медено вино тъдж (tej). Рецептата за приготвянето му датира от преди повече от 3000 години.
Виното от мед е по рецепта на майката на Гиза. Той споделя това с гордост и щастие пред своите клиенти. Производителят разказва, че е имал шанса да посети много водещи винарни къщи в САЩ. И така взима решението да намери винари, които знаят как да направят характерното медно вино. „Исках хората да опитат нещо съвсем различно, нещо, което никога не са опитвали досега. Точно такова е виното тъдж, разказва Негуси.
Най-добрите винарски региони в Европа (ГАЛЕРИЯ)
Днес, пред своите гости Гиза представя своя продукт като „меденото вино на мама“. А любители на гроздовата напитка от цялата страна пристигат в неговата винарна къща, за да се насладят на невероятния вкус на етиопското медно вино.
Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase