Коментар на проф. Михаил Станчев и полковник Вили Цуров

Пробивът на украинската армия при руската граница в Курска област коментираха преподавателят в Харковския университет проф. Михаил Станчев и председателят на УС на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ полковник Вили Цуров в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Още през юни миналата година украинските войски е трябвало да превземат Белгород и Ростов, и отзад да ударят руската армия, каза Станчев. Той посочи, че украинската войска трябва да превземе Сумска и Харковска област. По негови думи действията от страна на Украйна имат за цел да накарат Русия да помисли преди да седне на масата за преговори.

Русия твърди, че украински военни са проникнали в Курска област

Цуров каза, че в района на Курск има паравоенни формирования, които са водели сражения с руската армия, но Украйна не е могла да им помогне. „В момента това е една много добре подготвена операция, която използва и вътрешните ресурси на Руската федерация. В Курск няма голям гарнизон, но е стратегическо направление. Целта е да се отклонят част от резервите на руската армия“, каза още полковникът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase