"Достатъчно ясни алтернативи дадохме на останалите политически партии и играчи в 50-ия парламент", подчерта той

"На фона на случващото се в международен план е хубаво да се мисли в посока на това обществото ни да е подготовено. Връщането на казармата би било програма на един следващ редовен парламент с редовна власт. Според мен е хубаво да се направят стъпки към това. Особено младите хора във България да имат обучение, подготовка, ако подобен конфликт достигне границите. Хубаво е да бъдем готови". Това заяви в студиото на "Събуди се" Станислав Балабанов от "Има такъв народ". 

Той подчерта, че е "по-скоро за връщането на казармата". "Когато има възможност за работа - и в парламент, и в изпълнителна власт, това ще бъдат колективни разговори с експертите. За да може колкото и време да е продължителността на казармата - то да бъде изпълнено със съдържане", подчерта той. И беше категориен, че ако се наложи, "би служил". "Това е приоритет за всеки  българин, който е готов да защитава държавата си. Така че, ако се наложи и се стигне до такава ситуация - разбира се".

Кутев: Опитен човек с достатъчно политически стаж има много повече шансове да изтегли страната от кризата

Той коментира и въпроса има ли реална опасност за сигурността на страната ни на фона на конфликта в Близкия изток. "Присъствах на срещите по отношение на сигурността в Министерския съвет с премиера. В петък колегата ми Тошко Йорданов беше на Консултативния съвет при президента. Реална опасност към момента за България няма. Но на база ескалацията в Близкия изток, познавайки средствата, които използват такъв тип терористични групировки, е възможно да се получат терористични актове в редица европейски държави. И поради тази причина съм благодарен, че нашите служби и хората, които носят тази отговорност, изразяват абсолютна готовност и имат план за действие, за да не се допуска нещо, което се случи в Бургас преди повече от 10 години", подчерта той. 

На въпрос политическият хаос през последните месеци не отмества ли вниманието от важните теми, които биха могли да ни направят по-добра държава, той подчерта, че "проблемите не са само по отношение на сигурността". "Достатъчно ясни алтернативи дадохме на останалите политически партии и играчи в 50-ия парламент. Вече щеше да има правителство, ако бяха приели и подкрепили програмата ни за управление още като носител на третия мандат. Защото роблемите не са само по отношение на сигурността на държавата. Проблемите са доста сериозни и в икономически, и във финансов, и в социален план", посочи той. 

Целия разговор гедайте във видеото. 

Редактор: Станимира Шикова