Той се надява посланието на историята да достигне до най-малките

Крис Пайн вече може да добави и автор на детски книги към вече впечатляващото си резюме. 44-годишният актьор и режисьор навлезе в света на писането с издаването на първата си книга „Когато кучето Дигз срещна катерицата Зурл: Кратка приказка за една къса опашка“.

Пайн разказа пред PEOPLE за написването на проекта. Той се надява посланието на историята – да се обичаме и приемаме един друг въпреки различията – да намери отклик както у децата, така и у родителите.

Крис Пайн се изправя срещу финансовия тероризъм в "Джак Райън: Теория на хаоса"

„Голяма част от стимула за писане, радостта от писането, беше мисълта за родителите, които я четат, защото си спомням, че когато бях дете и се влюбвах в някоя книга, карах баща ми да я чете отново и отново. Въпреки че не съм родител, не мога да ви кажа с колко родители съм разговарял и по някаква причина просто им е омръзнало да четат книгата Х за пореден път, така че си помислих: „Е, би било чудесно да напиша нещо, което, надявам се, е толкова вкусно в устата и е толкова забавно да се каже ... че те ще искат да се върнат и да го изследват отново и отново“, обясни холивудската звезда.

„Историята е наистина доста проста, но мисля, че това не означава, че е по-малко важно да се подчертае значението на състраданието и да не се съди за книгата по корицата, така да се каже“, посочи Пайн.

Детската книга, илюстрирана от Чък Гроунинк, разказва за кучето Дигз, което смята, че е владетел на градината, въпреки че катерицата Зурл вярва в обратното. Въпреки че двамата са естествени врагове, животните научават, че винаги има нещо повече от това, което се вижда на пръв поглед, и в крайна сметка стигат до разбиране помежду си и на своите различия.

"Написано в лилаво": Историята на Емил Конрад

Пайн, който има две собствени кучета и в момента отглежда още две кученца сподели, че приятел му е дал идеята за историята, но тя е била вдъхновена и от други, които е чел като дете. „Книгата със сигурност е вдъхновена от книгите, които съм чел, докато съм растял – класики като „Беатрикс Потър“, „Вятърът във върбите“ и неща, които сякаш са издържали проверката на времето в художествено отношение“, обясни той.

Пайн добави също така, че „наистина е искал книгата да има това усещане за непреходност, но също така и музикалността на езика, която може да се открие в „Д-р Сюс“. „Исках да напиша и създам нещо, което да изглежда така, сякаш е съществувало вече 50 години. Това е книга, която ще бъде актуална сега, може да е била актуална преди 50 години, ще бъде актуална и след 50 години, ... и това е история, която е много проста, смилаема и лесна за изразяване от малките деца, и нещо, което се надявам да е забавно за родителите да четат“, заяви той.

Редактор: Виктория Гетова
Източник: БГНЕС