Президентът Реджеп Тайип Ердоган не присъства на срещата

Министърът на външните работи Хакан Фидан и министърът на отбраната Яшар Гюлер информираха депутатите по време на заседанието за агресивната политика на Израел и за това как тя може да повлияе на Турция. На заседанието не беше разрешено присъствието на журналисти или външни наблюдатели, а подробностите ще бъдат скрити за обществеността в продължение на 10 години, съгласно парламентарния протокол.

Радев след КСНС: Няма пряка заплаха за България от конфликта в Близкия изток, но рискът от терористични атаки се повишава

Заседанието се проведе в отговор на исканията на председателите на опозиционните партии. „Искаме да получим информация по въпроса за сигурността на Турция. Искаме да знаем дали има заплаха в израелския въпрос“, заяви пред репортери на 3 октомври лидерът на основната опозиционна Републиканска народна партия Йозгюр Йозгел.

Призивът му дойде, след като на 1 октомври президентът Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че „следващото място, към което Израел ще насочи погледа си, ще бъде Турция“. Ердоган не присъства на заседанието, председателствано от председателя на парламента Нуман Куртулмуш.

Редактор: Мира Мирчева
Източник: БГНЕС