Случаят е от Враца

През последните няколко дни криминално проявен мъж от Враца извършил серия от кражби на кутии с дарения за болни хора. До момента има няколко идентични сигнала от различни части на града. Едно от последните посегателства е заснето от охранителна камера. Видеото е запечатало момента, в който мъжът влиза в търговски обект, стига до мястото, на което е поставена кутия за дарения за болно момиче. Подменя я с празна, която на пръв поглед изглежда идентична с оригиналната. 

„Разследване на NOVA”: Къде отиват парите за болни деца?

"Той е сменил кутиите и е излязъл. Идвал е преди, разпитвал е. Казал е, че е от някакво сдружение и иска да постави още една кутия. Кутията е в този обект от над два месеца, преди това беше в друг – от 5 месеца не беше сменяна. Не мога да кажа каква сума е имало вътре, но не беше малка", каза Даниела Луканова, собственик на магазина.

"Получихме обаждане от управителката. Имаха съмнение дали е била изпразнена или подменена кутията, но сега цялата е измачкана, не е в състоянието, в което е била поставена. Във вторник миналата седмица мъжът разменя кутиите и напуска обекта. Той вече е задържан от полицията", отбеляза началникът на охранителната фирма Памела Павлова.

Още по темата гледайте във видеото.