След прекратяване на спортната си кариера тя остава в залата, но от другата страна на татамито

В рубриката „Близо до спорта”, в която колегата Цвета Гагарова среща зрителите с най-успешната ни състезателка в джудото Ивелина Илиева.

Ивелина Илиева готова за медал в Токио (ВИДЕО)

След прекратяване на спортната си кариера, тя остава в залата, но вече от другата страна на татамито - като треньор, който подготвя бъдещи шампиони.

„Вече съм треньор. От сутрин до вечер съм в залата. Ежедневието ми е както преди, но този път аз обучавам другите.  Имах мечта да спечеля медал от Олимпийските игри, но не се случи. В един момент осъзнах, че вече не е моя мечта, а на всички останали около мен. Усещах, че по този начин измъчвам себе си”, разказа тя.

„Малките деца се радват на тренировките, с по-големите съм доста строга. Имаме талантливи млади спортисти, които с постоянство и труд биха имали добри резултати в бъдеще”,  добавя Илиева.

Шампионката по джудо обясни, че ѝ предстои да продължи своето образование като запише магистратура по „Спортна психология”. „Самата аз съм изживявала много тежко всяка загуба и съм имала нужда от такъв специалист, който да ми помогне”, посочи още Илиева.

Повече по темата гледайте във видеото.