В художествената литература героят е от Перу

Мечето Падингтън, вероятно най-известният перуанец в художествената литература, получи паспорт от властите в страната, която го е осиновила - Великобритания. Роб Силва, копродуцент на предстоящия филм „Падингтън в Перу“, разкри съществуването на британския паспорт в интервю за списание Radio Times, публикувано в понеделник. Във филма, който е третата част от хитовата поредица, малкото мече (озвучено от Бен Уишоу) пътува до дома си в Перу, за да посети леля си Луси.

Даряват плюшените мечета Падингтън, оставени в памет на Елизабет II (ВИДЕО)

„Писахме до Министерството на вътрешните работи, за да попитаме дали можем да получим реплика, и те наистина издадоха на Падингтън официален паспорт - има само един такъв“, казва Силва, показвайки паспорта със снимката на Падингтън на журналистката Лора Рутковски.

„Човек не би си помислил, че Министерството на вътрешните работи има чувство за хумор, но според официалните наблюдения те просто са го записали като Мечо“, добавя Силва.

Камила дари 1000 плюшени мечета Падингтън на детски градини (ВИДЕО+СНИМКИ)

Филмът е вдъхновен от творчеството на покойния детски писател Майкъл Бонд, който създава образа на мечето Падингтън в книгата от 1958 г. „Мече, наречено Падингтън“, която проследява приключенията на малко осиротяло мече, което пътува от Перу до британската столица.

Редактор: Виктория Гетова
Източник: БГНЕС