Милиардерът отговори на твърденията в социалните мрежи

Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува Илон Мъск за лицемерието му по отношение на имиграцията, след като вестник „Вашингтон пост“ написа, че роденият в Южна Африка Мъск е работил нелегално в САЩ, предаде „Асошиейтед Прес“. Бизнесменът отрича обвиненията. „Най-богатият човек в света се оказа нелегален работник тук. Трябвало е да учи, когато е дошъл със студентска виза. Не е бил в университет. Нарушавал е закона. И той говори за всички тези нелегални мигранти, които идват към нас“, каза Байдън.

Тръмп съди CNN за клевета, иска над 470 милиона долара обезщетение

„Вашингтон пост“ съобщи, че Мъск е работил нелегално в страната, докато е имал студентска виза. Вестникът се позовава на фирмени документи, бивши бизнес партньори на милиардера и съдебни документи. Според изданието Мъск е пристигнал в Калифорния през 1995 г. за магистърска програма в Стандфордския университет, „но никога не е бил записан в курсовете, вместо това е работил в стартъп компанията си“.

„Всъщност ми беше разрешено да работя в САЩ“, написа Мъск в социалната мрежа X в отговор на Байдън. „Марионетката Байдън лъже“, добави той.

Мъск е предоставил повече от 70 млн. долара, за да помогне на Доналд Тръмп и на други кандидати на Републиканската партия да спечелят на 5 ноември, и е един от най-големите дарители на партията през тази предизборна кампания. Тръмп обеща да даде на Мъск роля в администрацията си, ако спечели следващия месец.

Редактор: Мира Мирчева
Източник: Божудар Колев, БТА