Двете момчета бяха ранени късно снощи в столицата

 17-годишните момчета, които бяха нападнати в понеделник вечерта в София, са настанени в „Пирогов” и вече са оперирани. 

Снощи малко преди 20.30 часа едното момче беше намушкано на спирка на градския транспорт на бул. „Александър Стамболийски, а неговият връстник беше пребит и също наръган на метри от 1-во полицейско управление в столицата. 

Тийнейджърите са приети в спешното отделение на „Пирогов” с множество рани и са оперирани. От болницата съобщиха, че едното момче е с две порезни рани в областта на гърба, охлузни рани в областта на едната ръка и едното коляно. Екип на Детска хирургия е обработил раните в операционната тази нощ и момчето е оставено в лечебното заведение. 

Другото момче също остава в спешната болница, тъй като има фрактура на главата, рана на главата, а на едната ръка има увреда на сухожилията и фрактура. Ето защо тази нощ по спешност е опериран. И двамата са без опасност за живота. Според учениците нападателите им били с качулки и бръснати глави.

След нападенията са задържани петима младежи, на възраст между 14 и 19 години, съобщиха от МВР. Проверява се дали те са свързани и с други подобни деяния, извършени на територията на столицата. Издирват се и други участници в нападението.

„Синът ми е стоял с двама негови приятели и играл някаква игра с покемони. Както са стояли, около 20 човека с качулки, с лопати, с бухалки, с тръби са започнали да ги бият. В гръб са го ударили. Разцепена му е цялата глава. Всичките сухожилия на ръката са сериозно увредени”, заяви пред NOVA Ивелина Вескова ,майката на 17-годишното момче, пострадало близо до Първо полицейско управление. 

Тя е убедена, че синът ѝ е нападнат от фенове на „Левски”. „Става въпрос за агитка на „Левски”. Те са си мислили, че синът ми е от ЦСКА и затова са ги нападнали, а той е от „Левски” и е тренирал 10 години на „Герена”. Запознахме се и с другото дете, което е наръгано. И него са го питали „Ти от ЦСКА ли си?”, той е казал „Не” и са започнали да го ръгат!", каза тя.