Това каза Мирослав Тончев – началник на сектора за борба с престъпленията против автомобили...

Кражбата на автомобила на Вадим Рашидов става само седмица след като от МВР изнесоха данни, че този тип престъпления намаляват с всяка изминала година.

Според Мирослав Тончев – началник на сектора за борба с престъпленията против автомобили, по-голямата част от автокражбите стават именно, защото собствениците им ги оставят запалени и отключени, както в днешния случай.

Кражбата на автомобила на Вадим Рашидов е станала в район с много камери по сградите наоколо, както и засилена охрана, заради немското посолство, което е в близост. Според полицаите обаче тези подробности не могат да притеснят опитните крадци:

Кражби като днешната обикновено се планират предварително. Изучават се навиците на собственика на колата, къде спира и кога е най-удобният момент возилото му да бъде отнето.

Начертава се маршрут за движение и начин на оттегляне. В днешния случай обаче детето, в колата е било непланирана изненада.

Мирослав Тончев обясни, че от няколко години у нас почти няма случай, в който крадците да отнемат набелязания автомобил със сила, защото в такива случай наказанието за престъпниците е много по-голямо.