Според говорител на режима на Кадафи, напълно е разрушена правителствена сграда, в която са се помещавали офиси на организация за закрила на детето. Експлозии е имало и в района на либийската телевизия и официалната осведомителна агенция Джана...

Столицата на Либия - Триполи беше подложена на масирани рактетно-бомбени удари през изминалата нощ. Според говорител на режима на Кадафи, напълно е разрушена правителствена сграда, в която са се помещавали офиси на организация за закрила на детето. Експлозии е имало и в района на  либийската телевизия и официалната осведомителна агенция Джана.


Самолети на НАТО са нанесли ракетен удар и в района на комплекса от сгради, в които се намира резиденцията на лидера на режима в Либия - Кадафи. Либийски официални представители обявиха, че е при ракетните удари е напълно разрушена сграда, в която е разположена висшата либийска комисия за закрила на децата. Не се съобщава за пострадали при тази атака. Наблизо били разположени две телекомуникационни кули.


По непотвърдени данни отряди на въстаниците в Либия се опитват да достигнат предградията на Триполи. Столицата е под контрола на режима. От ООН призоваха всички страни в конфликта в Либия да прекъснат  бойните действия, за да бъдат доставени храна, вода и медикаменти за цивилното население.