Дори поевтиняването на плодовете и зеленчуците не помага да се върне масово предишният интерес на клиентите, отчитат от бранша...

Броят на заразените с бактерията \"ешерихия коли\" в Германия намалява, съобщи министърът на здравеопазването на страната.

 

Той обясни, че най-вероятно пикът на епидемията е минал. Въпреки това засега здравните власти няма да отменят предупреждението да не се ядат домати, краставици и марули.

 

Екип на \"Календар\" провери на място идва ли криза за бизнеса с пресни продукти в Германия.

 

Майк Хартман държи сергия за плодове, зеленчуци и пресни яйца. Всеки ден от седмицата продава на временни пазари в различни градове. Само за дни обаче паниката около епидемията от \"ешерихия коли\" удря сериозно върху семейния му бизнес.

 

Трудно е и за повечето търговци като Майк, които разчитат само на припечеленото от пресните плодове и зеленчуци.

 

Както повечето германци, и Майк се страхува от опасната зараза, но смята, че се създава излишна паника. Докато бизнесът му е под сериозна заплаха, в някои части на Германия търговците отчитат не дотам песимистични резултати.

 

Междувременно дори поевтиняването на плодовете и зеленчуците не помага да се върне масово предишният интерес на клиентите, отчитат от бранша. При повечето подобни продукти по пазарите в германия само за последните дни цените са паднали значително.