Американският държавен секретар Хилари Клинтън заяви, че хора, близки до Полковника, поддържали контакти с различни страни в конфликта, за възможно предаване на властта. Тя обаче отказа да даде повече подробности, като поясни, че дните му са преброени...

Либийският лидер МуАмар Кадафи вече е легитимна цел на НАТО. Това е заявил пред CNN високопоставен военен служител на НАТО. Той отказа да отговори на въпрос дали самолетите на Алианса вече се целят в местата, където се смята, че се укрива Полковника.  


Резолюцията на ООН, с която беше разрешена употребата на сила срещу режима, се отнася до Муамар Кадафи, защото като върховен главнокомандващ той е част от контролната и командна структура на армията, заяви представителят на НАТО.


Затова, по думите му, Полковникът е легитимна цел на въздушните удари. Междувременно се появи информация, че представители на либийския лидер се опитват да договорят напускането му на страната и евентуално заминаване в изгнание в държава в Африка.


Американският държавен секретар Хилари Клинтън заяви, че хора, близки до Полковника, поддържали контакти с различни страни в конфликта, за възможно предаване на властта. Тя обаче отказа да даде повече подробности, като поясни, че дните му са преброени.


Държавният секретар допълни, че Съединените щати работят с партньорите си върху плановете за неизбежното - Либия след Кадафи.