Изложбата проследява цялата история на парижкото метро и показва какво ще е бъдещето му. 5 милиона души ежедневно превозва подземната железница, чиито основи са поставени през далечната 1900-а година...

Жителите и гостите на Париж имат възможност да разберат какво се крие под краката им. Новооткритата изложба за метрото на френската столица дава уникалната възможност на посетителите да разбулят тайните на подземната инфраструктура.   


Изложбата проследява цялата история на парижкото метро и показва какво ще е бъдещето му. 5 милиона души ежедневно превозва подземната железница, чиито основи са поставени  през далечната 1900-а година. И както и своя брат от другата страна на Ла Манша - лондонското метро - това в Париж също се е превърнало в забележителност.


Последната иновация е точно това. Най-старата линия - номер Едно - вече е напълно автоматизирана. Изложбата показва и бъдещите планове за обновяване на подземната инфраструктура и изграждането на стотици километри нови линии.


Експозицията показва как мрежата на метрото ще се разширява. Как линиите ще достигат до нови квартали и места, където хората работят. Показани са и техниките, които ще се използват, за да се построи метрото на бъдещето.
Изложбата ще остане отворена до 1-ви януари 2012-а година.