Повече от 600 бяха ранени...

49 достигна броят на жертвите на тежката влакова катастрофа в Аржентина. Ранените са повече от 600. Това е най-тежкият подобен инцидент в страната за последните 40 години. Той стана в пиков час, когато композицията е била пълна с хора, бързащи за работа.

 

Влакът се е блъснал в огражденията в края на коловоза със скорост около 20 километра в час. След това цялата композиция продължила да се движи още шест метра. Секунди след удара пътниците започнали да чупят прозорците и да скачат от тях, разказват очевидци.

 

Голяма част от пострадалите са с наранявания от стъклото и острия метал. Други получили тежки травми на крайниците и тялото вследствие на сблъсъка. Много от ранените са в критично състояние и лекарите изразиха опасения, че броят на жертвите може да нарасне. Голям брой хора са останали заклещени във влака часове след катастрофата.

 

Спасителните екипи са успели да извадят всички, като се е наложило да режат метала на смачканите вагони. Министерството на транспорта обяви, че най-вероятна причина за тежкия инцидент е неизправност в спирачната система. Местните медии коментират, че причина за случилото се е липсата на адекватен контрол в железопътния транспорт. Това е най-тежката железопътна катастрофа в Аржентина от февруари 1970-та година. Тогава два влака се блъснаха челно в предградие на Буенос Айрес. Загинаха 200 души.