Той пое поста от предшественика си Франсоа Фийон на кратка церемония...

 

Номинираният за премиер на Франция Жан-Марк Еро встъпи официално в длъжност. Това стана на кратка церемония по предаване на властта в присъствието на предшественика му Франсоа Фийон. 

 

Въпреки че беше предвидено имената на новите министрите да бъдат обявени днес следобед, до този момент Франция все още няма правителство. Само 45 минути след като от президентството съобщено, че имената на министрите ще бъдат обвени в 16 часа местно време, информацията беше коригирана и от Елисейския дворец потвърдиха, че новият кабинет се очаква в края на деня. 

 

Това, което е известно до момента е, че лидерката на социалистите Мартин Обри няма да е сред министрите. Приближени до нея подчертават, че присъствието на Обри в правителството няма да има смисъл, щом тя не беше номинирана за премиер. 

 

Сред другите вероятни имена впечатление прави бившият премиер Лоран Фабиюс, който се очаква да поеме външната политика на Франция. Той обаче стана известен като един от най-големите противници на европейската конституция.