Роднините му твърдят, че той не е имал финансови затруднения и не може да е откраднал парите...

Трети ден  полицията издирва 33-годишния Георги Енев, който задигна един и половина милиона лева от инкасо автомобил посред бял ден. До момента от мъжа няма и следа.

Нова телевизия научи от източници, близки до разследването, че основната версия за грабежа са дългове. Основният заподозрян имал да връща няколко кредита към различни банки.

Кой всъщност е Георги Енев, какъв начин на живот е водил, преди да забогатее и как хората в града под тепетата коментират грабежа?

Пловдивчанинът е семеен. Наскоро се разделил със съпругата си. Има 6-годишно момиченце. Георги живее при родителите си. Съседите му не вярват, че той е задигнал чувалите с милион и половина лева и твърдят, че той не е човек, който би откраднал пари.

Георги е нямал финансови затруднения, разказаха роднините му. Семейството му не се е лишавало от нищо. Баща му е изпращал редовно пари от Германия. Освен това 33-годишният мъж е бил на две военни мисии в Афганистан, като с парите от последната си купил апартамент, който давал под наем. За охолния му начин на живот говори и профилът му в социалната мрежа Фейсбук. Обича плажовете и планинските курорти, активно практикува бодибилдинг.

Георги Енев всъщност е родом от пловдивското село Манолско Конаре. В къщата, в която е израснал, екипът на Нова откри леля му – Василка Юрукова.

Тя твърди, че Георги е задоволен от всичко и че семейството е заможно.

„Телефоните му не отговарят. Опитваме се да се свържем, но не можем. Изключени са", обясни още Василка.

Хората в Пловдив коментират удара на годината в града не толкова като криминално престъпление, а по-скоро като шанс да забогатееш за един ден.

Парите, които са задигнати от инкасо автомобила, са били на частни фирми и банки. С част от пачките е трябвало да бъдат заредени банкоматите в центъра на града.

Повече за случая вижте във видеото.

Репортер: Благой Бекриев