Потърпевша е и 49-годишна жена, която е с опасност за живота...

 

Показен разстрел край Разлог. С автомати „Калашников" са били убити Васил Донев с прякор Доневио и един от охранителите му. Според източници на „Новините на Нова" другият застрелян е Станислав Белчев с прякор Бинта.

 

В колата с тях е имало още двама души, също пострадали. В болница с опасност за живота е жена, която е пътувала в колата.

 

От Болницата в Разголог заявиха, че жената е пострадала много тежко. Извадени са осем куршума от корема, двете рамена и едното й бедро, като има и още неизвадени. Има и наранявания на черния дроб. Все още е в хеморогичен тежък шок.

 

Според източници на „Новините на Нова" Васил Донев е пътувал с джипа си към краварник, който притежава в село Баня. Той е бил с охрана и с двама от работниците в краварника. По пътя към сградата са били пресрещнати от друг автомобил. От него излезли няколко души и открили огън по Васил Донев. Те са били въоръжени с автомат „Калашников", а полицаите са успели да открият следи от три различни оръжия.

 

По непотвърдена информация Донев е имал неуредени сметки с братята Иван и Йордан Еренини - Гипсовете от Банско.

 

Името на Иван Еренин доби популярност и покрай показната акция на МВР "Кокаинови крале" преди малко повече от месец. В началото на юни Еренин бе арестуван в Италия по подозрения за участие в мащабна схема за трафик на дрога. От полицията коментираха, че се работи по всички възможни версии. Всички лица от криминалния контингент на обслужваната територия са заподозрени.

 

Преди месец Донев беше задържан при акция на ГДБОП заради лихварство и рекет. Той е брат на общинската съветничка от Банско Ася Рупчина.

 

Подробности по случая в централната емисия Новини