Имената на жертвите са Елиор Приес, Маор Харуш, Ицик Коленги, Амир Менаше, Кочава Шрики.


Имената на загиналите израелци по време на терористичния атентат на летище „Сарафово” в Бургас на 18-ти юли бяха обявени от медии в Израел. Това са: Елиор Приес, Маор Харуш, Ицик Коленги, Амир Менаше, Кочава Шрики.

 

Стотици хора отидоха на погребенията на жертвите, сред които има една жена. Повечето от тях са на възраст под 40 години. В следствие на атентата едно 4-месечно и едно 10-месечно бебе останаха без бащи.  

Елиор Приес и Маор Харуш са били приятели още от 10-годишна възраст. Съдбата решила те да останат такива до края на живота си. Първоначално след атентата двамата приятели били обявени за изчезнали. По-късно става ясно, че те са сред загиналите.

Ицик Коленги отпътувал за Бургас със съпругата си, за да отпразнува рождения си ден. Двойката оставила 4-месечната си дъщеря в Израел. Младата майка е една от най-сериозно пострадалите в атентата.

Амир Менаше е приятел на Коленги. Съпругата му Ракели е леко ранена при взрива. Техният 10-месечен син е останал вкъщи.

Кочава Шрики е съпругата на мъжа, който говори пред медиите, скоро след експлозията за това, че жена му е изчезнала. По-късно стана ясно, че тя също е сред трагично загиналите при терористичния акт. Шрики разбрал за загубата си, едва когато пристигнал в Израел. Г-жа Шрики, на 42 години, е била бременна, а бременосста й - плод на многогодишни опити за изкуствено зачеване.

 

Шестата жертва на атентата е шофьорът на автобуса. В благоевградското село Юруково днес е Ден на траур заради смъртта на Мустафа Кьосов. От кметството в Юруково обявиха, че ще отпуснат еднократна помощ за семейството на загиналия. От транспортната фирма, за която е работил Мустафа, откриха и банкова сметка на името на съпругата му Емине Кьосова.

 
Банкова сметка:

IBAN: BG89UNCR7001520661066

Емине Кьосова