Дебютиращата лента получи и отличие за най-добър драматичен сериал

А Сериалът „Родина” стана големият победител на тазгодишните награди за телевизия „Еми”. Дебютиращата този сезон поредица получи цели 6 отличия, в това число и за най-добър драматичен сериал.

 

„Родина" победи още в категориите за сценарий, най-добър актьор и актриса, съответно Деймиън Луис и Клеър Дейнс. Психологическият трилър за завърнал се от Ирак военен герой, заподозрян, че е вербуван от Ал Каида, е излъчван само един сезон по телевизия "Шоутайм". Той успя да спечели много почитатели, и зрители, и критици, сред които е дори президентът Барак Обама.


В 64-ата церемония за телевизионни награди "Еми" за прайм тайм предавания, политиката и проблемите на 21-и век доминираха над сагите за отминали времена.


"Промяна на играта" за включването на Сара Пейлин в надпреварата за вицепрезидент през 2008-ма година получи наградата за минисериал, за сценарий, режисура и актьорска игра за Джулиан Мур – първото подобно отличие в кариерата й.


След като години наред доминираше на наградите „Еми”, тази година "Момчетата от Медисън авеню" не спечели нито едно отличие, въпреки че беше номиниран в 17 категории.


Популярният сериал "Абатство Даунтън", който е за аристократи и техните служители в английската провинция, както и средновековния фентъзи епос "Игра на тронове" също разочароваха, въпреки множеството номинации.


В комедийните категории най-много награди спечели "Модерно семейство", в това число и за най-добър комедиен сериал.


Една от най-запомнящите се реплики на водещия на церемонията Джими Кимел пък беше, че американската телевизия е "единственият американски продукт, който китайците не са измислили как да направят".

 

Повече информация гледайте във видеото.