По цялото източно крайбрежие е обявено извънредно положение заради урагана

По цялото източно крайбрежие на САЩ е обявено извънредно положение заради приближаващия ураган Санди. Очаква се природното бедствие да засегне десетки милиони души.

 
Президентът Барак Обама предупреди, че Санди е "голяма буря" и призова жителите на застрашените райони да вземат заплахата на сериозно.  
 
Приближаването на урагана, който се очаква да връхлети източното крайбрежие на страната в понеделник вечерта местно време, остави президентската предизборна кампания на заден план. В зависимост от сериозността на пораженията, които ще нанесе, Санди може да изиграе ключова роля в изборите.
 
В очакване на природната стихия големите градове от Вашингтон до Бостън се готвят да посрещнат "атаката" на урагана, който е от първа категория по 5-степенната скала и с максимална скорост на съпътстващите ветрове от 120 км/ч.
 
Летищата на Ню Йорк са затворени, отменени са близо 7000 полета. Нюйоркската фондова борса няма да работи днес и вероятно утре заради урагана. Така сградата на „Уолстрийт” ще остане затворена за първи път от 27 години. За последен път това стана на 27 септември 1985 г. заради преминаването на урагана Глория.