Мит Ромни поднови предизборната си кампания за разлика от Обама

Кандидатът на републиканците за президент на Съединените щати Мит Ромни поднови предизборната си кампания за разлика от съперника си Барак Обама, който се въздържа от политическа агитация. Очаква се Обама да продължи кампанията си по-късно днес.
    
Републиканецът беше на предизборен митинг във Флорида. Той призова привържениците си да подкрепят пострадалите от опустошителната буря в по Източното крайбрежие.
    
"Ако имате долар или два в повече, изпратете ги на пострадалите. Всяка помощ е крайно необходима. Нека тези, които са изправени пред истинска трагедия, бъдат в мислите и молитвите ви", призова Ромни.  

Само пет дни преди президентските избори двамата кандидати са в неудобно положение. В момент, в който трябва да са особено активни, те са принудени да се въздържат от агитация в светлината опустошенията и милионите засегнати от бурята Санди.

Обама и Ромни съсредоточават усилията си към деветте щата, където резултатите са непредвидими. В последната седмица Ромни започна активна кампания в Пенсилвания, Мичиган и Минесота. Анализатори определят тази тактика като отчаяна, тъй като тези три щата твърдо клонят към Обама.