Речта му в Синсинати беше прекъсвана на два пъти от активисти срещу абортите

Ден преди президентските избори в Съединените щати, шансовете на двамата претенденти за крайна победа остават изравнени. Според последните социологически проучвания надпреварата между Барак Обама и Мит Ромни ще се реши с минимална разлика и зависи най-вече от гласуването в няколко ключови щата, сред които Охайо. Именно там, в местен университет протест беляза заключителната фаза на предизборната кампания на Обама.


В речта си пред студенти от университета държавният глава обвини опонента си Мит Ромни, че е талантлив продавач, който се опитва да пробута старите си идеи.

Речта на Обама в Синсинати беше прекъсвана на два пъти от активисти срещу абортите. Мъж на един от балконите на залата беше изведен от полицията, след като издигна плакат с надпис: "Този морален грях никога не би трябвало да бъде конституционно право".

Световните медии припомнят, че Обама е използвал темата за абортите и равното заплащане между половете, за да привлече на своя страна жените-избиратели. Въпреки това последни проучвания на общественото мнение показват неяснота около това кой от двамата кандидати предпочита нежния пол.