Учебното заведение, което приюти децата, се намира в съседното градче Монро

20 дни след кървавата трагедия в Нютаун, щата Кънектикът, учениците от началното училище „Санди Хук” се върнаха по класните стаи. Учебното заведение, което приюти децата, се намира в съседното градче Монро и беше определено от местната полиция като „най-безопасното училище в Съединените щати”.   


Новият дом на учениците беше реновиран в последните 2 седмици, като голяма част от обзавеждането беше пренесено от „Санди хук”. Училището в Нютаун, където на 14-ти декември психичноболният Адам Ланза уби 20 деца и 6-ма преподаватели преди да се самоубие, остава затворено за неопределено време, поне докато тече разследването. В новото си училище в Монро децата ще бъдат максимално защитени, обещават от полицията.


Полицейски коли ще патрулират постоянно около училището в Монро, а родителите ще могат да присъстват на учебните занятия в първите дни. Така децата по-лесно ще могат да се върнат към нормалното си ежедневие. Новата директорка Дона Пейдж, която замества убитата от Ланза Даун Хохшпрунг уточни: „Ще се върнем към нормалната програма и ще правим това, което знаем, че е най-добро за децата”.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Олег Иванов