Президентът на Венецуела страда от инфекция, затрудняваща дишането му, ъобщиха властите в страната

Президентът на Венецуела Уго Чавес все още страда от белодробна инфекция, която затруднява дишането му, обяви венецуелският министър на информацията. Виден  лекар пък е убеден, че Чавес живее последните дни от живота си. Според Рафаел Маркуина, който практикува във Флорида, скорошната операция за раков рецидив на Чавес в Куба е била пълен провал.

 

Маркуина, цитиран от британския вестник "Дейли телеграф", твърди, че получил информация за здравето на държавния глава от източници от медицинския екип, лекуващ Чавес. Те му казали, че президентът бил толкова зле, че изглеждал неузнаваем. Най-вероятно при него се наблюдават признаци на бъбречна недостатъчност и белодробна инфекция. Най-големият проблем обаче е, че цялата му имунна система е отслабена.

 

Чавес, който все още е в болницата в Хавана, трябва да положи клетва за нов мандат на 10 януари, след като беше преизбран през октомври. Ако това не се служи, което изглежда все по-вероятно, може да бъдат насрочени нови президентски избори в срок от 30 дни.