Кристъфър Дорнър издъхнал след нова престрелка с униформени

След нова престрелка с полицията в Калифорния, обвиненият в четири убийства бивш полицай Кристофър Дорнър е мъртъв, съобщават медиите в САЩ. Дорнър беше обграден в хижа в планината. Подробностите все още са неясни, като полицията отказа да потвърди смъртта на заподозрения.

 

Екс-ченгето е имал нов сблъсък с колеги от градчето Биг Беър Лейк в планините източно от Лос Анджелис. Местен шериф е убит, с което жертвите на Дорнър стават четири. Друг полицай е бил ранен.

 
Най-малко 200 полицаи обградиха хижата, в която се смяташе, че се укрива Дорнър. След нова престрелка в сградата избухна пожар. Репортери на мястото на събитието съобщиха, че са чули изстрел, с който се смята, че заподозреният се е самоубил.
 
В продължение на 10 дни Кристофър Дорнър беше обект на мащабно полицейско преследване. Властите в Лос Анджелис обявиха награда от 1 милион долара за информация, която да доведе до ареста му. Полицейски екипи охраняват 50-ма роднини на служители на полицейското управление в Лос Анджелис, след като Дорнър уби дъщерята на бившия си началник и приятеля й миналата седмица. Според дългото писмо, което Дорнър прати на полицията, той отмъщава за несправедливото си уволнение през 2008 г.