Тя храни клетките и противодейства на редица сериозни заболявания

От векове гъбата комбуча се използва като естествен лек в Азия и Русия, а отскоро в цял свят я наричат „еликсира на безсмъртието". За ползите от консумацията на комбуча в ефира на „На кафе” разказа д-р Мария Папазова.


Гъбата всъщност представлява колония от бактерии и дрожди, които ферментират в зелен или черен чай, за да се получи безценният еликсир.


Комбуча е мощна клетъчна храна, детоксикатор, антибиотик, симбиотик и алкализатор. Тя може да спира възпалителни процеси в организма, да стимулира мозъчната дейност и да заздравява ставите.


Още за полезните свойства на гъбата и как се приготвя „еликсира на безсмъртието” гледайте във видеото.