Детето премина няколко курса на лечение в чужбина и вече може да кара колело

Преди време ви разказахме историята на 8-годишната Амелия. Момиченцето се бори с детска церебрална парализа. С помощта на зрителите на Нова телевизия то премина няколко курса на лечение в чужбина и вече може да кара колело. 

 

Когато срещнахме Амелия за първи път, тя не можеше да използва ръцете си и да стои седнала без чужда помощ. Днес детето използва таблет и смело кара колело.  

 

Амелия се лекува в Израел и в Полша. Малко по малко подобрява състоянието си. Най-добре й се отразява обаче терапията в Китай. Там освен рехабилитация правят на детето и акупунктура.

 

Цената на подобрението е висока. Детето е изтърпяло редица болезнени процедури. Най-тежка се оказва акупунктурата. Амелия осъзнава всичко, тъй като болестта не е засегнала умственото й развитие. И въпреки болката детето не се оплаква, защото вижда напредъка си.

 

Амелия се лекува с помощта на дарители. Близките на детето организират редица кампании, за да осигурят средства.

 

През годините Амелия е получава редица откази от Фонда за лечение на деца в чужбина. На Амелия й предстои още един курс на лечение в Китай. Лекарите там дават надежда, че детето ще проходи. А колкото по-скоро се случи това, толкова по-скоро момичето ще тръгне на училище.