Твърденията, че протестите са платени, са грозен и нагъл опит за манипулация, допълни тя

Теодора Димова, дъщеря на големия български писател Димитър Димов, коментира в студиото на „Здравей, България” ситуацията около протестите пред парламента.

 

Димова разказа от първо лице за сблъсъците с полицията, при които бе арестуван един от протестиращите.Държаха го четирима полицаи. Не мога да кажа, че е имало насилие. Не го биха, но искаха насила да го вкарат в полицейския джип”, каза писателката. Тя определи действията на полицаите по-скоро като опит за сплашване, не насилие.

 

Димова отвърна и на твърденията, че протестите са платени и че обслужват определени политически интереси. „Тези думи са грозни. Те са затваряне на очите пред истината. Поредният много неумел и нагъл опит за манипулация. Не мога да си представя как за 50 дни над 50 000 души излизат да протестират и да ни се плаща за това. Не мога да си представя на кого би хрумнала подобна идея, освен ако той не иска по най-нагъл начин да манипулира. Как може за този огромен протест да се казва, че е протест на 3 000 човека?”, допълни една от най-известните съвременни писателки в страната.

 

Според нея това са най-грандиозните протести за последните 23 години.В протестиращите има натрупана огромна решимост да се сложи край на задкулисието, наглостта и безочливостта в политиката”, завърши тя.