Ако е честен към избирателите си, излиза в 9 часа, а ГЕРБ в 9:01, заяви Борисов

ГЕРБ не отлага предсрочния вот за май, искането за оставка на кабинета сега остава. Това заяви в студиото на "Здравей, България" председателят на партията Бойко Борисов

 

Чисто технологично обаче изборите не могат да станат по-рано от май”, заяви Борисов. Той обясни, че трябва да се направят промени в Избирателния кодекс, а докато бъдат приети, ще стане поне декември.

 

Според него БСП умишлено бави приемането на новия Изборен кодекс, затова и от ГЕРБ виждат възможност да се стигне до избори чак на пролет. 

 

„Предлагам на Волен Сидеров, ако не е лъжец и популист, да излезе от парламента днес, 1 минута след това и ГЕРБ излиза и парламентът не може да работи със 120 депутати”, заяви Борисов.

 

„Ако е честен към своите избиратели, излиза в 09:00 часа от парламента, ГЕРБ излиза в 09:01 часа и отиваме веднага на предсрочни избори”, заяви Борисов. 

 

Бойко Борисов - втора частКоментирайки протестите, Борисов заяви, че „с мирни, демократични средства, тези хора няма да си тръгнат, защото управляващите нямат свян”.

 

„Хората от протестите не познават апаратните хватки на комунистите”, заяви Борисов. И допълни: „Стаята на ГЕРБ в парламента е от страната на протестиращите, а БСП и ДПС са се заградили откъм БАН и не чуват, че има протест. Тези хора са дебили!”.

 

Борисов категорично отхвърли слуховете за договорка между него и управляващите. 

 

Запитан какво ще прави в деня за размисъл преди следващите избори, Борисов коментира, че той вече не съществува. 

 

„Пълна агитация”, отговори лидерът на ГЕРБ.