Актьорът обаче все още мълчи по темата

Джак Никълсън напуска киното, твърдят американски източници. Актьорът обаче все още мълчи по темата. Списание "Стар" и електронния сайт "Радар онлайн", твърдят, че причината е загуба на паметта.


71-годишната звезда от „Сиянието”, „Полет над кукувиче гнездо” и „Чайна таун” тихо се е оттеглил от киното, твърдят световни медии.


„Има проста причина за оттеглянето му - загуба на паметта”, казва източник на сайта Радар онлайн. „На 76, Джак има проблеми с паметта и все по-трудно помни текстовете за ролите си”, твърди анонимният информатор на електронното издание.


Адвокатът и агентът на Никълсън все още не са коментирали новината. Самият актьор не потвърждава, но и не отрича слуховете.   


Ако все пак това е истината, то тогава последния филм, в който се снима Джак Никълсън е „Как да разбера”. Лентата не се задържа дълго на екран и се превърна в един от най-големите финансови провали на 2010 г.


Още тогава критиците писаха, че е само въпрос на време Джак да се пенсионира. За повече от 50 годишната си кариера, актьора има редица номинации за „Най-добър актьор” от Филмовата Академия, като печели "Оскар" за главна мъжка роля в „Полет над кукувиче гнездо” през 1976, „Колкото толкова” през 1998-ма и един Оскар за поддържаща роля в „Дума на обич” през 1984.