90-годишната жена става жертва на телефонни атаки за четвърти път

Шуменско семейство спаси възрастната си съседка от т.нар. „ало измамници” миналата нощ. Чули от терасата си подозрителен разговор и се намесили. Жената е жертва на мошениците за четвърти път.

 

Подслушването на чужди разговори, сочено от всички като неморално в Шумен, спаси възрастна жена. Семейство Николови били на терасата преди да си легнат и неволно дочули разговор по телефона на възрастната си съседка. Жената плаче за пострадалата си дъщеря и коментирала голяма сума пари за нейното лечение. Убедени, че става въпрос за популярната измама, съседите реагирали мигновено.

 

„Докато съпругът ми се свърза с МВР Шумен, аз започнах да й викам, тъй като има възможност да ме чуе и тя се показа на терасата и казахме да прекрати разговора, защото най-вероятно е телефонна измама”, разказва съседката Нора Валентинова.

 

Настояли да звънне на внука си и да разбере подробности от него. Баба Елеонора става жертва за четвърти път. Всичките опити да я измамят досега са се проваляли. Този път обаче се поддала.

 

90-годишната жена очаква нови телефонни атаки но знае, че няма да повярва лековерно. Освен това вече не държи пари в дома си.

 

Репортер: Лилия Вълкова