Всяка произведена ролка се изпраща на президента на компанията, който лично я тества

Уникална тоалетна хартия се произвежда в Япония. Една ролка от марката „Ханебишо” се продава на цена от 13 до 17 долара. А цената й се определя от суровината, скъпоструващия производствен процес, както и от декорирането и опаковането й, информира БГНЕС.


Оказва се, че за производството на скъпата хартия се използва висококачествена целулоза, внос от Канада. Друга малка подробност е, че всяка една произведена ролка се изпраща на президента на компанията, който през изминалите 10 години лично е тествал всяка една от тях.


Опаковането на хартията „Ханебишо” е друг скъп процес. При него всяка ролка се завива със скъпата японска хартия „Тоша Ваши”, която е ръчно украсена от художник от Киото. Вътрешността на всяка кутия пък е облицована със сребърна хартия.


„За деня на бащата купих на баща ми от луксозната хартия. И понеже той много хареса и хартията, и кутияta сложи ролката като украшение в хола”, обяснява един от купувачите.


Трудоемкото производство се слави с изящество и може би затова от тоалетната хартия се произвеждат само по 150 ролки на ден.