Във филма „Вила Роза” са използвани предсказания на баба Ванга

„Вила Роза” е първият български психотрилър с елементи на мистерия. Опитали сме се да играем с много крайности и мистерия”, каза в „Здравей, България” актрисата Елена Петрова. Тя сподели още, че са използвани предсказания на баба Ванга, като филмът е по действителен случай. 

 

„Няма да издадем много от историята, за да е интересно на зрителите”, сподели актьорът Калин Врачански. 

 

Филмът проследява събитията около неразкрит полицейски случай, в който гостите на планинска хижа се сблъскват с лицето на ужаса. Мистериозната сила ги дебне в мрака и яростно чука по вратите към съзнанията им...

 

"Вила Роза" тръгва по кината от 20 декември. 

 

Режисьор на филма е Мартин Макариев, главен оператор - Иван Вацов. Продуценти са Светлин Нейнски, Мартин Макариев, Димитър Гочев и Александър Пенев. Копродуценти - Миро Янев, Ники Урумов, Евтим Милошев, Габриел Георгиев.

 

И няколко любопитни факта:

 

Идеята за филма е вдъхновена от лични истории и разкази на жители от селата в областта на Странджа планина и Еленския балкан. Работното заглавие на филма е „Завръщане“.

 

Калин Врачански и Елена Петрова са първият избор за главна мъжка и главна женска роли още преди написването на финалният сценарий.

 

По време на снимките Елена Петрова отпразнува своя имен ден, а екипът й подари специална заря, подготвена от департамента по специални ефекти.

 

Лидия Инджова беше избрана за ролята два дни преди началото на снимките.

 

В почивния си ден, Дейвид Чоукачи заедно с част от екипа, покориха най-високия връх на Балканския полуостров – Мусала.

 

Филмът е заснет с дигитални кино камери от най-висок клас, с които снимат режисьори като Питър Джаксън, Дейвид Финчер, Стивън Содърбърг. С тези камери са заснети хитове като „Хобит“, „Тор: Светът на мрака“ „300 Възход на империята“, „Стар Трек: Пропадане в мрака“, „Карибски Пирати“ и много други.

 

Постпродукцията и специалните ефекти спазват всички стандарти и правила на световната кино индустрия.

 

Специално внимание е обърнато на аудиопост продукцията, тъй като тя е особено важен елемент във филми от този жанр и българският зрител (и не само) ще остане очарован от високото качество на звуковия дизайн и музиката.

 

Кадри от филма може да гледате във видеото.