Тримата са задържани при спецакция на ДАНС, МВР и окръжната прокуратура в Пле

Трима мъже от Долни Дъбник са арестувани за „пране на пари” и престъпления срещу данъчната система на България. Разследване на ДАНС, МВР и Прокуратурата в Плевен  установи, че те са получили два и половина милиона долара от Палестина. Арестуваните са от ромски произход. В понеделник прокуратурата ще поиска от съда постоянното им задъжане под стража.

 

Парите от Палестина са постъпвали по сметките на петима членове на ромската фамилия Маринови от Долни Дъбник. Сумата от два и половина милона долара им е изпратена различни траншове от две юридически и петнайсет физически лица в рамките на последните три години.


Преди да бъдат арестувани Иван Маринов и синовете му Върбан и Иван били набюдавани в продължение на шест месеца.  При задържането им от  трите имота на семейството са иззети три луксозни коли на общо стойност от около 400 000 лева и 3 килограма злато за 150 000 лева. 

 

Семейството разполага и с още един, лизингов атомобил за близо половин милион лева. Днес съпругите на задържаните отказаха да говорят, а мъж който се представи  за техен близък заяви, че са в шок


Тепърва ще се доказва дали парите не идват от врачки, джебчиики и баячки изпратени от семейството зад граница, да мамят палестински граждани. Все още няма данни парите  да са предназначени за друг вид престъпна дейност – например оръжие или наркотици. Разследващите са категорични, че в схемата няма други замесени.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Йовка Драганова