Той ще се простира на площ от 7 540 декара и ще струва около осем милиарда долара

Може ли да обиколите Русия за един уикенд? Този въпрос-провокация отправят авторите на идеята за един от най-големите увеселителни паркове в света.


По-малко от месец преди Олимпиадата в Сочи отправяме поглед към „Парк Русия” – новият амбициозен проект, който властите в Руската федерация се надяват да се превърне във визитка на страната.


Увеселителният парк ще се простира на площ от 7 540 декара и ще струва около осем милиарда долара. Комплексът ще бъде построен в Подмосковието, близо до летище Домодедово.


В „Парк Русия” ще бъдат обединени емблематични обекти за природата, етническия състав и културата на Руската федерация. Налагането на нов стандарт в забавлението ще включва 175-метрова наблюдателна кула с руското знаме, както и възстановки на емблематични исторически събития като Куликовската битка и войната с Наполеон.


Изграждането на парка започва догодина. До 2016-а се очаква да бъдат построени основните зони и миниатюри. В периода 2017-а – 2019-а ще бъде прерязана лентата и на хотелите и атракциите в комплекса.


Очаква се „Парк Русия” да заработи ефективно през 2020 г., а вложенията в него да се изплатят за 12 години. Цената на входния билет се очаква да бъде около 500 рубли или малко над 20 лева. Основен инвеститор е Руското географско дружество, чийто председател на попечителския съвет е самият Владимир Путин.