Протестиращи плениха други трима

В Киев е бил убит служител на украинската милиция, информира ИТАР-ТАСС. Престъплението се разследва, смята се, че той е бил представител на специалните части „Буркут”.

 

Агенциите съобщават и за трима пленени от протестиращите милиционери. По данни на органите на реда протестиращите са ги държали в сградата на окупираната градска администрация. Единият бил откаран в болница с рана от нож, а съдбата на другите двама не е ясна.

 

Вътрешното  министерство заяви, че въпреки продължителните преговори между опозицията и властите и предварителното споразумение за примирие неконтролируемите от протестните лидери, радикални сили отново провокират милицията да използва сила.

 

Малка градска война в КиевАгенциите цитират изказване на президента Виктор Янукович, че заедно с опозицията са изготвили предложение за освобождаване превзетите държавни сгради и край на конфликта и че възнамерява да продължи преговорите с протестиращите.

 

След като стана ясно, че преговорите между президента и опозиционните лидери няма да приключат с особен успех, протестиращите започнаха да вдигат отново градуса на напрежение на барикадите, предаде специалният пратеник на Нова ТВ в украинската столица Николай Дойнов. Без да влизат в пряк сблъсък, по-радикалните представители на протестиращите и силите на милицията изнесоха спектакъл на демонстрация на сила и решимост за сблъсък.

 

Повече за събитията в Киев от изминалата нощ ще научите от видеото.