Във Франция и Италия втори ден се борят с наводнения

Тежки зимни условия и наводнения предизвикват сериозни проблеми в няколко европейски държави. В части от Сърбия беше обявено извънредно положение заради бурен вятър и снеговалеж. В Италия наводнения доведоха до евакуация и хаос в транспорта.


Сърбия затвори граничните пунктове със Хърватия, Румъния и Унгария заради снежна буря. Спасителните служби бяха повикани, за да помогнат на поне 60 души, останали блокирани по пътищата на страната. Извънредно положение беше обявено в Зренянин, недалеч от Белград и няколко общини в провинция Войводина. Навявания образъваха преспи с височина над 1 метър. Пътищата се разчистват с тежка техника. Властите предупредиха жителите на Северната част на страната да не пътуват освен при крайна необходимост.


Във Франция и Италия втори ден се борят с наводнения. Околностите на град Пиза в италианската провинция Тоскана са напълно залети от водите на река Арно. Няколко селища, както и квартали на града бяха евакуирани. Подобно е положението във френската провинция Бретан. В околностите на Брест се наложи спасителна операция за граждани, блокирани в домовете си от прииждащите води на река Елорн.