Албена Денкова, победителката в Dancing Stars, със специално интервю за NovaNews.bg

Албена Денкова, победителката в Dancing Stars, разказа специално за NovaNews.bg с какво шоуто я е променило и колко близо до сърцето й са танците...  

Защо зрителите предпочетоха теб?

Не мога да си позволя да говоря от името на зрителите. Мога само да се надявам, че са предпочели мен заради танците, които представихме с Калоян и заради това как са ме усетили като човек. Много се надявам с моите изпълнения да съм накарала хората и най-вече децата да се влюбят в танца. Това би било истинското изражение на наградата. 

Кой беше твоят фаворит за победител в надпреварата?

Михаела. До последно бях убедена, че тя ще спечели. Дори си бях намислила няколко думи, които да кажа, когато станем втори. Честно казано, не бях никак подготвена за първото място. 

Успя ли да спечелиш нови приятели в лицето на конкурентите или журито?

Ще ми се да вярвам, че съм успяла, въпреки че съм изключително затворен човек и трудно допускам хора близо до себе си. В предаването имаше линости, към които нямаше как да остана безразлична.

Кой от танците, които представи по време на шоуто, ти хареса най-много?

Не мога да отбележа само един - и болерото, и аржентинското танго бяха голямо предизвикателство. Моя любов се оказаха и двата контемпоръри танца, които изтанцувахме с подкрепата на Дидо, Рали, Васко и Никола. Искам да благодаря искрено за думите им към мен, за отношението, търпението и изключителната професионална подкрепа в това начинание. 

А кой беше най-труден?

Всичко ми беше трудно – трябваше да препрограмирам паметта на мускулите си, за да може тялото ми да ми съдейства. Истината е, че положих огромни усилия, за да се справя, защото нямах право на грешка. Очакванията към мен бяха огромни и залогът също - моето име. Професионалната ми биография и особено характерът ми ме задължиха да подходя с огромна отговорност към тази авантюра.  

Ще продължиш ли с танците?

Танците са моята любов и искренно се надявам да мога да се занимавам с тях колкото е възможно по-дълго.

С какво те промени шоуто?

Шоуто ми направи безценен подарък - даде ми възможност за първи път да се състезавам пред българска публика, макар и не на лед. Това беше непознато усещане за мен и ми помогна още веднъж да осъзная пътя, който съм изминала и опита, който имам. Много съм благодарна на целия продуцентски екип за поканата и за цялото отношение, както и на всеки от отделните екипи – редактори, оператори, хората, които се грижеха за костюмите и реквизита, на всички, че ми дадоха възможност да правя това, което обичам, а именно да танцувам и да намирам себе си във всеки един танц. Участието в предаването ми позволи да изпитвам чувства, които мислех, че повече няма да имам възможност да усетя.

Кажи ни твоя синоним на Dancing Stars?

Dancing Stars е два и половиа месеца от моя живот и искрената надежда, че съм вдъхновила поне едно дете да иска да стане като мен, че съм му дала увереност, че мечтите са сбъдват, ако ги обгърнеш с любов и им се посветиш напълно.  

 

Автор: Анелия Тодорова

 

Изпълнениeтo на Албена на финала можете да гледате в Nova Play.