Действието започва след епична битка, която почти разрушава един велик град

Майкъл Бей и актьорският състав на "Трансформърс: Ера на изтребление", начело с Марк Уолбърг, пренесоха звездната атмосфера от Алеята на славата директно в Хонконг, където се проведе световната премиера на филма. 

 

Китайският мегаполис, който за първи път беше домакин на световна премиера на международен блокбастър, се превърна в арена на светлинни ефекти и ефектно музикално оформление. Стотици разгорещени фенове посетиха звездното събитие, което посрещна сред бурни овации Стенли Тучи, Ли Бингбинг и изгряващите актьори Никола Пелтц и Джак Рейнър.

 

Официалните гости минаха по червения килим под зоркия поглед на впечатляващата по размери инсталация на Оптимус Прайм, който има централна роля в четвъртия филм от поредицата

 

За "Трансформърс: Ера на изтребление" екипът на една от най-успешните франчайз екшън продукции, който преди това е снимал в САЩ, Канада и Египет, прекарва в Хонконг 10 снимачни дни. Резултатът е впечатляваща симбиоза от мащабни екшън сцени, зрелищни специални ефекти и напрегнат сценарий, който изправя човечеството пред война между доброто и злото, предизвикала епична битка в глобален мащаб.  

 

Двукратно номинираният за „Оскар“ актьор Марк Уолбърг се превъплъщава в ролята на Кейд, който, освен талантлив изобретател, е и всеотдаен самотен баща на красивата тийнейджърка Теса (Никола Пелтц). След като в живота на двамата се появява трансформърът Оптимус Прайм (с гласа на Питър Кълън), те се впускат в опасно приключение, което поставя на карта живота на Земята, а техен верен спътник е красивият на вид и яростен зад волана Шейн (Джак Рейнър).

 

Действието в „Трансформърс: Ера на изтребление” започва след епична битка, която почти разрушава един велик град, но извоюва спасението на света. Докато човечеството се опитва да събере наново разпилените парчета, на хоризонта се появява сенчеста групировка, която заявява желанието си да контролира хода на историята, а в това време нова критична заплаха е надвиснала над Земята. С помощта на нов екип от хора, Оптимус Прайм и Автоботите ще се изправят срещу най-страшното предизвикателство, с което някога са се сблъсквали.

 

Официалната световна и българска премиера на филма е на 27 юни в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.