Концертът е част от кампанията "Споделяме музика, емоция, култура"

Редица популярни български изпълнители се обединиха в заключителния концерт от кампанията "Споделяме музика, емоция, култура". Той ще се проведе на 1 юли, вторник, от 17.00 ч. в Градската градина в София (на мястото на бившия Мавзолей). 

 

Инициативата на творците се провежда безвъзмездно, в знак на подкрепа на пострадалите и жертвите от наводненията в Североизточна България.

 

Своеобразният благотворителен жест от страна на музикантите ще събере на една сцена представители на различни жанрове. На концерта ще звучи класическа, фолклорна, популярна, джаз, рок и хип-хоп музика.

 

В инициатива ще участват Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов“, хорът към Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, състави от НМУ „Л. Пипков“, D2, Мастило, Рут Колева, Теодосий Спасов, Антони Дончев, Quarto Quartet & Васил Петров, Нора Караиванова и Бисер Иванов, Бон-Бон, Невена & Апо, IMP, ChaDeo и други.  

 

Кампанията "Споделяме музика, емоция, култура“ в подкрепа на българската музика стартира на 17 юни в София. Тя е съвместен проект на „Музикаутор” и „Профон” в партньорство със Столична община, Българската музикална асоциация, Българската хип-хоп асоциация и Българската асоциация на музикалните продуценти. Нова телевизия е медиен партньор на кампанията.

 

В рамките на нея на ключови места в центъра на София се състояха безвъзмездни концерти на живо с участието на общо над 120 музиканти от най-различни жанрове и поколения