Полицаи с маски са претъсили автомобила му, а след това са влезли и в хотела му

Кирил Рашков беше арестуван при зрелищна акция на полицията. Ромският бос беше задържан до хотела си в центъра на града. 

 

От прокуратурата уточниха, че Рашков е арестуван за притежание и разпространение на амфетамини.

 

Още по темата

Малко след 17:00 часа спецполицаи и служители на ДАНС нахлуват в хотела на Кирил Рашков в центъра на Пловдив. Минути по-късно го извеждат с белезници навън. 

 

Криминалистите претърсват за наркотици 5-етажната сграда, джипа му и къщата, в която живее част от фамилията му.

 

Освен за притежаване и разпространение на амфетамини, разследващите имат данни, че Кирил Рашков е участвал и в производство на наркотици”, обясни Галина Андреева, говорител на Окръжната прокуратура в Пловдив.

 

При задържането Кирил Рашков е получил сърдечна криза и е откаран с линейка в болница. Той е арестуван за 24 часа. 

 

По същото производство преди два дни са били арестувани трима мъже от Пловдив и Асеновград. У тях са открити 2,7 килограма амфетамини. Единият от тримата е криминално проявен, години наред е живял в Норвегия, Франция и Холандия. 

 

Прокуратурата отказа да уточни дали тримата са имали общ бизнес с Кирил Рашков. 

 

Утре ще бъдат изяснени обвиненията, които ще бъдат повдигнати на скално известния ромски бос.

 

През октомври 2013 година Кирил Рашков, известен като Цар Киро, излезе предсрочно от затвора. Той беше осъден на две години и половина за закана за убийство, която отправи към Веселин Христев и Иванка Петрова - вуйчото и лелята на 19-годишния Ангел Петров, чието убийство постави началото на безредиците в Катуница.