196 тела са намерени на мястото на инцидента

Нови версии и нови обвинения се появиха около авиокатастрофата в Източна Украйна. На третия ден на мястото пристигнаха първите експерти. Информацията е, че това са специалисти от Киев, допуснати от бунтовниците. Над 100 души от малайзийска страна кацнаха в украинската столица, но проблемът е как да достигнат до мястото на инцидента.

Още по темата

 

Държавната служба на Украйна за извънредни ситуации съобщи, че до този момент на мястото на катастрофата са намерени 196 тела. В издирването, което обхваща от площ 34 кв. км са се включили и водолази, тъй като в района има и воден басейн.

 

Междувременно, Украйна и проруските бунтовници продължават да си разменят взаимни обвинения за възпрепятстване на разследването на катастрофата. Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха, че ще гарантират сигурността на международните експерти, които разследват катастрофата с малайзийския самолет, ако Киев се съгласи на примирие. Този призив обаче едва ли ще се осъществи, тъй като украинският президент Петро Порошенко поиска в разговори по телефона със западни лидери обявяването на Донецката народна република и самопровъзгласилата се Луганска народна република за "терористични организации".

 

Холандският премиер, чиято страна има най-много свои граждани сред жертвите, заяви, че е шокиран от информациите за присвояване на лични вещи на жертвите.

 

„Шокиран съм от кадрите на напълно непочтително поведение на мястото на трагедията, противно на всякакви правила на истинското разследване. Видно е, че сред останките има хора с разпознаваеми лични вещи на жертвите. Това е отвратително”, каза Марк Рюте.

 

В Малайзия, членовете на самолетните екипажи започват да изразяват безпокойството си след сполетелия ги втори тежък инцидент в рамките само на четири месеца.

 

„Знаете, че загубихме 21 членове на екипажи в рамките на много кратък период. Да, ние сме засегнати, а екипажите ни са деморализирани от този трагичен инцидент. Въпреки това обаче те продължават да си вършат работата по най-добрия начин”, заяви Исмаил Насарудин от Съюза на самолетния персонал в Малайзия.

 

В Киев вече пристигнаха министърът на транспорта и група малайзийски експерти, очаква се да пристигне и външният министър на страната.

 

Подробности за инцидента с полет MH17 ще научите от видеото.