Телата на загиналите от MH17 са хладилна влакова композиция, която от 24 часа е на гарата в Торез

Нови боеве в Украйна блокираха разследването на авиодрамата с пътническия самолет на Малайзийските авиолинии. Холандски следователи успяха да се доберат до мястото на трагедията, но работата им е възпрепятствана от тежките боеве в Донецката народна република.
 
В същото време, телата на загиналите от самолетната катастрофа се намират в хладилна влакова композиция, намираща се близо до мястото на катастрофата. Инспектори на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа огледаха хладилните вагони за около половин час, за да проверят условията, при които се съхраняват телата. Влакът е спрян на гарата в Торез вече 24 часа. През деня температурата на въздуха е повече от 30 градуса. 
 
Паника сред жителите на ДонецкПрез това време в Донецк, самопровъзгасилата се столица на Народната република, боевете доведоха до паника сред гражданите. Два украински танка успяха по-рано днес да стигнат до централната гара на Донецк. Снарядите поразиха и жилищни сгради. Над града се стели черен дим. Населението търси убежище в южните райони. 
 
За да бъде проведено независимо разследване на инцидента с малайзийския самолет, украинският президент Петро Порошенко нареди сраженията в радиус от 40 километра от мястото на падане да бъдат прекратени. А от руска страна представиха данни от сателитното наблюдение, според които край Боинга е летял и украински изтребител Су-25. Не е ясно дали той има връзка с инцидента. 
 
 
Повече за разследването на трагедията в Донецк – гледайте във видеото.