В повечето случаи те са задържани за хвърляне на камъни или коктейли "Молотов"

Израелската полиция съобщи, че през изминалата нощ е арестувала 52 палестинци в Източен Ерусалим, с което броят на задържаните в града палестинци от началото на юли става над 600 души, предаде БТА.

 

Ерусалим, особено източната му част, редовно е разтърсван от прояви на насилие след убийството в началото на юли на местен палестински младеж, който бе изгорен жив. 

Още по темата

 

Говорителят на израелската полиция Мики Розенфелд уточни, че сред задържаните има 175 непълнолетни, и добави, че полицейските операции продължават.

 

В повечето случаи палестинците са арестувани за хвърляне на камъни или коктейли „Молотов" по полицейски патрули в Източен Ерусалим. Някои са в домашен арест, други са пуснати в очакване на съдебното им дело.

 

От своя страна Клубът на палестинските затворници заяви, че е регистрирал над 1650 случая на арестувани палестинци в Ерусалим и на Западния бряг. Центърът „Мусауа", неправителствена организация, която защитава правата на израелските араби посочи, че над 600 палестинци са арестувани от средата на юни.

 

Директорът на центъра „Мусауа" Джаафар Фарах освен това заяви, че за пръв път в Израел полицията води младежите на групи в съда и съдиите приемат това, отказвайки да разглеждат делата индивидуално.