Президентът поиграл голф след коментарите за смъртта на журналиста

Президентът Барак Обама получи доста критики, след като се запъти към голф игрището веднага след специалното си изявление за екзекуцията на американски журналист от групировката „Ислямска държава”. Държавният глава на САЩ заяви, че е ужасен от обезглавяването на Джеймс Фоули от терористите, което нарече „брутално убийство”.

Още по темата

 

Обама, който е на почивка в Мартас Винярд, щата Масачузетс, направи тези коментари в кратко обръщение от сградата на местно училище. Непосредствено след него обаче се запъти към близкия голф клуб.

 

По-късно в публичното пространство се появиха снимки, на които Обама изглежда усмихнат и в добро настроение, съобщава БГНЕС, позовавайки се на медиите отвъд океана и на Острова. Това предизвика вълна от критики от страна на политици и военни в САЩ и Великобритания.

 

„Не само оскърби семейството на Фоули, но даде на Ал Багдади (лидерът на „Ислямска държава”) и други екстремисти да разберат, че не приема всичко това на сериозно”, коментира пред "Дейли мейл" подполковникът в запаса Ралф Питърс.

 

Въпреки критиките, Обама продължи с голфа в отпуската си. Появи се даже информация, че за 11 дни е бил осем пъти на терена.