45-годишният Станислав Николов издавал договори от името на друг нотариус

Самозван нотариус беше задържан от полицията в Етрополе. Станислав Николов е разполагал с откраднат истински печат на длъжностно лице по вписванията и с него е заверявал продажби на автомобили. За услугите си печелел до двеста лева на договор.

 

Съгражданите на Станислав го знаят като почтен човек, въпреки, че според прокуратурата има две присъди в досието си. Обвиняемият е бил задържан по три обвинения, едно от които - документална измама.

 

Районният съд в Етрополе е постановил задържане под стража за 24 часа за заподозрения Станислав Николов.

 

Как е действала схемата, според прокуратурата: „Различни граждани го намират по телефона, обясняват, че желаят да сключат договор за покупко-продажба на автомобил, уговарят си среща на различни места. След което като се срещнат му дават документите на автомобила както и личните документи на купувача и продавача”, каза окръжният прокурор Наталия Николова.

 

Станислав искал от клиентите си 30 минути и им предавал наглед истински договор за продажба на МПС с нотариална заверка. За извършената услуга получавал до 200 лева, според прокуратурата. А клиентите му печелили бързина и отпадане на необходимостта да предоставят всички необходими документи.

 

Специалистите съветват, да проверим преди сделка дали съответния нотариус, при когото я изповядваме, е редовен техен член на сайта на Нотариалната камара.