Наводнените общини ще търсят помощ от държавата

Още по темата

Доброволци вече помагат на хасковското село Странско, което остана под вода. Те се включиха в разчистването на домовете на местните жители.

 

Огромни са обаче щетите и по пътната инфраструктура, а ЖП линията край симеоновградското село Пясъчево не може да се ползва, след като водната стихия мина оттам. На места релсите висят във въздуха. Най-тежки са последиците между гарите Михайлово и Калояновец в Старозагорско.

 

Навсякъде, където има проблеми, движението на влакове е спряно и пряка опасност няма. Но възстановяването ще бъде трудно, тъй като Националната компания Железопътна инфраструктура ще търси пари от междуведомствената комисия към Министерския съвет, а щетите само от последните дни са огромни.

 

В община Симеоновград, освен без влакове, на места няма и шосета. Малката река Съзлийка заля стотици декари и потопи шосето, свързващо града с четири села. Днес с багер беше пробита дигата. Колко време обаче пътят няма да може да се ползва не е ясно, защото тепърва ще се проверява дали асфалтът не е пропаднал. Затворен остава и пътя от Симеоновград към Димитровград, който пропадна.

 

Междувременно и общините ще търсят помощ от държавата.

 

Подробности за обстановката в област Хасково ще научите от видеото.

 

Репортер: Димитър Иванов