Собственикът на КТБ вероятно е имал информация, че се готви арестът му

Още по темата

Моят клиент се е явил със сръбски адвокат в полицията в Сърбия. В момента е в подготовка за съдебно разглеждане на мярката му за неотклонение по европейската конвенция за екстрадиция”. Това каза адвокатът на Василев Константин Симеонов пред Нова и така потвърди появилата се по-рано в сръбски медии информация, че собственикът на КТБ Цветан Василев се е предал пред сръбската полиция.

 

„Той не се е криел никога от властите. В момента, в който някой официално заяви, че ще го търсят в Сърбия, се взе решение”, допълни защитникът на Василев.

 

Той уточни, че клиентът му се е явил с адвоката си в сръбската полиция.

 

Процедурата по европейската конвенция за екстрадиция е доста тромава, подчерта Константин Симеонов. Според него всичко да се случи по-бързо, но трябва да има разбиране от страна и на българските власти.

 

Единственото, което Цветан Василев очаква, е оздравяването на КТБ, обясни Симеонов. Евентуален фалит на КТБ ще бъде с много сериозни последствия за икономиката, предупреди адвокатът. "Клиентът ми иска да направи всичко, за да се рестартира банката", допълни Симеонов. 

 

За Нова кореспондентът на Дарик радио Ели Юрукова каза, че по нейна информация Цветан Василев е взел решението да се предаде, тъй като е имал данни, че властите знаят къде се намира той и се подготвя неговият арест.

 

Василев се е предал в 12 часа българско време. 

 

Сърбия ще екстрадира Василев в България, съобщи Ели Юрукова. По последни данни България е изпратила искането за издирването на Василев на 15 септември. 

 

"Избрах най-лесното решение" е казал Василев при влизането си в полицейското управление, съобщиха сръбски медии.

 

Още по темата гледайте във видеото.